Metro
Metro Nieuws 6 jul 2017 / 06:53 uur

Amerika dreigt met militair ingrijpen Noord-Korea

In reactie op de Noord-Koreaanse rakfettest, komt nu een dreigement vanuit Amerika. Woensdag hebben de Verenigde Staten in de veiligheidsraad van de VN gedreigd met militair ingrijpen.

„Een van onze capaciteiten ligt in onze behoorlijke militaire krachten. Die zullen we gebruiken als dat moet, maar we geven er de voorkeur aan niet die kant op te gaan,” zei de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley. Het land gaat kijken naar nieuwe sancties tegen Noord-Korea, kondigen ze aan. Ook dreigen ze dat de VS handel eventueel zal staken met landen die zakendoen met Noord-Korea.

Spoedzitting

In een spoedzitting kwamen de leden van de Veiligheidsraad woensdag samen. Dit naar aanleiding van de rakettest die Noord-Korea afgelopen week uitvoerde. Die test werd door alle leden afgewezen.

In die bijeenkomst sloot de Russische viceambassadeur Vladimir Safronkov militaire actie wel uit. Hij riep de VS op te stoppen met de ontwikkeling van het antiraketsysteem THAAD in Zuid-Korea. Hij kreeg daarin bijval van de Chinese afgevaardigde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Amerika dreigt met militair ingrijpen Noord-Korea
Sluiten