Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 jun 2017 / 09:34 uur

Wie wint: de McDonald’s-bezorgservice of de fietser?

We kunnen al jaren gewoon in de auto blijven zitten als we willen genieten van McDonald’s. Maar na de McDrive, is daar nu dan – eindelijk – een vervolgstap. In samenwerking met UberEats wordt er sinds dinsdag vanuit drie vestigingen (twee in Amsterdam en een in Amstelveen) eten bezorgd. Gaat dat ook een beetje snel? Wij nemen de proef op de som. Metro’s Elselotte Smink bestelt via de app, terwijl haar collega Kasper op de fiets heen en weer gaat: wie is er sneller?

Beperkte straal

Hoewel een van onze redacteuren op niet al te grote afstand van de McDonald’s aan de Spaklerweg woont, is de straal waarbinnen de keten bezorgt erg beperkt en kan die niet tot onze deur komen. We besluiten om voor de HvA onze test uit te voeren.

Elselotte 11:54 – Leeuwenburg, Weesperzijde 190 voor de Hogeschool van Amsterdam. De bestelling is geplaatst via de app van UberEats. Straks komt de bezorger de frietjes, een aardbeienmilkshake en de burger brengen. Yum…

Kasper 11:55 – De app van Elselotte meldt dat de bezorger al om 12:03 bij de deur zal staan om de bestelling te leveren. Ik heb dus geen tijd te verliezen, spring op mijn fiets en rijd richting de McDonald’s Spaklerweg.

11:57 – Ik ben ongeveer op de helft van mijn heenreis als een scooter hard voorbij raast. Achterop staat heel groot UberEats. Als dat mijn concurrent al is, dan kan ik het wel schudden.

Elselotte 11:59 – Ping! Ik krijg een melding binnen op mijn telefoon dat de bezorger onderweg is en de buit komt brengen. Nieuwsgierig kijk ik om me heen, want ik kan de bezorger op de voet volgen. Een beetje stalkerig voelt het wel.

Kasper 12:00 – Fiets af, toko in en… een best forse rij zo voor het middaguur. Blijkbaar zijn de delicatessen van de McDonald’s in trek als lunch bij de studenten. Er zit niets anders op dan even te wachten.

12:05 – Als ik eenmaal mijn bestelling – dezelfde als Elselotte – heb gedaan, gaat het wel razendsnel. Voor ik het weet, zit ik alweer op de fiets. Er staat nog een scooter met bestuurder te wachten, maar mijn gevoel zegt dat er ook al een onderweg is.

Elselotte 12:06 – Ja hoor, daar is het eten – al is het een paar minuten later dan eerst gemeld werd. Toch is het razendsnel gegaan. Ik kan gaan eten, welgeteld twaalf minuten nadat we de bestelling hebben geplaatst.

Kasper 12:08 – Geen scooter voor mij en ook zeker geen scooter achter mij. Ik heb of dik verloren of ik heb de bezorgdienst ruimschoots verslagen.

Elselotte 12:09 – En daar komt Kasper de hoek om, met een papieren tasje aan zijn stuur. Dat heeft hij best snel gedaan, maar hij is op waarde geklopt door de bezorgservice.

Opties

Naast die op de Spaklerweg zijn ook de vestigingen van McDonald’s op de Albert Cuyp en Stadshart Amstelveen begonnen met de bezorgservice. Volgende maand komen er nog vijf opties bij, zo is het plan. Bestellen kan vooralsnog alleen via de app van UberEats, waar je enkel met creditcard of PayPal kan betalen. Bestellen kost je overigens wel 2,50 euro. Er is geen minimumbedrag om een bestelling te kunnen plaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wie wint: de McDonald’s-bezorgservice of de fietser?
Sluiten