Metro
Metro Nieuws 2 jun 2017 / 09:51 uur

Bus met Nederlandse scholieren botst op vrachtauto

In Frankrijk is tussen Duinkerken en Calais een bus met Nederlandse scholieren op een vrachtwagen gebotst. Daarbij zijn elf scholieren en vijf begeleiders gewond geraakt. De buschauffeur is zwaargewond met een helikopter naar het ziekenhuis in Lille afgevoerd.

De gewonde leerlingen zijn volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken naar het ziekenhuis in Duinkerken gebracht. Ook zijn er nog vijf andere scholieren lichtgewond, die laten zich voor de zekerheid in het ziekenhuis nakijken. De buschauffeur was volgens een woordvoerder van brancheorganisatie KNV na het ongeval nog wel aanspreekbaar.

Onderweg naar Londen

Het ongeluk gebeurde op de A16. In de bus zaten 45 scholieren, die op weg waren naar Londen. Het gaat om leerlingen van het Strabrecht College uit Geldrop. De leerlingen worden opgevangen in een school in de buurt van het ongeval. Vertegenwoordigers van de school zijn onderweg naar Frankrijk.

Volgens een medewerker van de school hebben de leerlingen van Mavo-3 vooral lichte verwondingen opgelopen.

Exterieur van het Strabrecht College uit Geldrop. Foto: ANP.

„Ze waren om 1.00 uur met de bus uit Geldrop vertrokken voor een dagtrip naar Londen. Ze zouden bij Calais op de trein gaan naar Londen”, zegt een vader van een van de scholieren tegen NPO Radio 1. „Even voor half 5 werden we gebeld dat er een ongeluk was gebeurd. Mijn zoon zei dat hij blij was dat hij nog leeft. Hij had last van zijn been en zijn knieën omdat hij bekneld heeft gezeten. Hij zat nog aan de kant van de weg te wachten tot ze zouden worden nagekeken door ambulancepersoneel. We wachten nu af wat er gaat gebeuren. De school zijn waarschijnlijk wel een bijeenkomst houden.”

Het ongeluk zou zijn gebeurd doordat de Poolse chauffeur van de vrachtwagen in slaap zou zijn gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bus met Nederlandse scholieren botst op vrachtauto
Sluiten