Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 1 jun 2017 / 09:28 uur

Volle trein? Waarom pak je er niet een later?

Dagelijkse dilemma’s kunnen een grote rol spelen in ons leven. Kleine irritaties, grote ergernissen, lastige kwesties en serieuze problemen: Metro hoort graag hoe jullie daarmee om zouden gaan. Deze keer: overvolle treinen.

Je moet iedere dag in de spits in een volle trein staan. Iedere dag weer balen. Maar als je een trein eerder of later zou pakken, kun je wel zitten. Toch doen de meesten dat niet, zoals een vriend van mij die wel steen en been klaagt.

https://www.facebook.com/Metro/posts/1365225466858692

De NS wordt voor de rechter gesleept vanwege de overvolle treinen in de ochtend- en avondspits. Mijn vriend vindt dat terecht. „Ze moeten gewoon langere treinen inzetten. Iedereen moet nou eenmaal om die tijd naar zijn werk of studie”, is zijn oordeel.

Of hij weleens aan zijn baas heeft gevraagd of hij iets later mag beginnen vanwege de overvolle treinen? „Nee, waarom zou ik. Ik wil ook weer op tijd thuis zijn ’s avonds.” Hij heeft er dus gewoon geen zin in. Pak jij wel een trein later?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volle trein? Waarom pak je er niet een later?
Sluiten