Metro
Metro Nieuws 21 jun 2017 / 11:52 uur

Virals: Baas en hond knuffelen voor Vaderdag

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video’s en foto’s die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van woensdag.

Vaderdag met hond

Sommige mensen zien hun dier een beetje als hun kind. Wat te denken van het baasje van Jackson Blue. Op Vaderdag gingen baas en viervoeter een boottochtje maken voor wat qualitytime.

Tijdens het boottochtje in New Hampshire kwam het tot een innige omhelzing tussen het baasje en zijn 3-jarige hond, een samojeed.

De baas zette de beelden vervolgens op Instagram en daar zijn ze op het moment van schrijven al ruim 73.000 keer bekeken.

View this post on Instagram

Father's Day Love ❤ #holdme #dogdad For licensing and usage, contact: [email protected]

A post shared by Jackson Blue (@jackson_blu) on

Beelden dashcam

In de Verenigde Staten zijn schokkende beelden vrijgegeven waarop te zien is dat politieagent Jeronimo Yanez de tot stoppen gedwongen Philando Castile doodschiet.

Dat gebeurde op 6 juli vorig jaar. De beelden zijn afkomstig van de dashcam van de politieauto. Agent Yanez werd vrijgesproken van meerdere aanklachten. Dat leidde tot een storm aan protesten.

Op de beelden is te zien en horen hoe agent Yanez de man om zijn verzekeringspapieren vraagt. Castile overhandigt de kaart en zegt vervolgens: „Ik moet u wel zeggen dat ik een vuurwapen bij me heb.” Daarop waarschuwt de agent hem niet naar zijn vuurwapen te reiken. Nadat hij dat nog een keer heeft geschreeuwd, klinken er zeven schoten.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Niet ‘gewoon een fase’

Een foto van een Amerikaans homostel gaat viral. Nicholas Cardello en Kurt English waren in 1993 bij de March on Washington en waren toen al samen. Op 11 juni van dit jaar waren ze aanwezig bij de Equality March, nog altijd als stel.

Cardello plaatste vervolgens de foto van 1993 en 2017 samen op Facebook en dat levert het stel veel lof op.

Op social media zien gebruikers de foto vooral als bewijs dat geaardheid niet ‘gewoon een fase is’, zoals veel mensen binnen de LHBT-gemeenschap weleens te horen krijgen. De foto van Cardello en English, die na 24 jaar nog altijd samen zijn, is daar een mooi voorbeeld van.

https://www.facebook.com/cardello/posts/10155475752628982

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Virals: Baas en hond knuffelen voor Vaderdag
Sluiten