Metro
Metro Nieuws 29 jun 2017 / 12:23 uur

Veel jongeren dromen van carrière als vlogger

Geld verdienen met het maken van vlogs. Een groot deel van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar droomt ervan professioneel YouTuber te worden en daarmee zijn geld te verdienen. De vlogambities van Nederlandse jongeren in het kort.

YouTube kijken

Bijna alle middelbare scholieren (98 procent) kijken naar video’s op YouTube, blijkt uit onderzoek van HEMA. Deze video’s bieden 38 procent van de jongeren inspiratie voor hun eigen video’s, maar kopiëren doen ze niet.

Eigen stijl

87 procent geeft aan helemaal zichzelf te zijn op social media en 69 procent zegt al een eigen stijl te hebben in het maken van socialmedia-content. Youtuben is voor velen naast een vrijetijdsbesteding een serieuze toekomstdroom.

Eigen kanaal

Van de jongeren tot 18 jaar maakt 71 procent geregeld YouTube-video’s en 53 procent plaatst eigen video’s op hun YouTube-kanaal.

Leren Youtuben

Meer dan een derde is zelfs al klaar voor een volgende stap; deze groep ziet een professionele carrière achter de vlog-camera zoals Enzo Knol helemaal zitten. Meer dan de helft wil dan ook meer leren over het maken van goede YouTube-content. Jongens zijn hierin iets ambitieuzer: 61 procent van de jongens tegenover 43 procent van de meisjes wil meer kennis opdoen.

Onbegrijpelijk

Van de ouders zegt 58 procent niets te begrijpen van de fascinatie van hun kinderen voor YouTube. Slechts 21 procent denkt dat het maken van video’s de creativiteit stimuleert.

Trotse ouder

42 procent van de ouders vindt de video’s die hun kinderen kijken stiekem heel leuk. En bijna de helft zou heel trots zijn als hun zoon of dochter een bekende YouTuber zou worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel jongeren dromen van carrière als vlogger
Sluiten