Metro
Metro Nieuws 7 jun 2017 / 10:54 uur

Treinreizigers bedankt! Metro delen werkt

Metro achterlaten in het bagagerek om ’m zo te delen met andere treinreizigers. Dat was begin dit jaar het verzoek van deze krant en NS en het werkt. Daarnaast is er nu ook een Metro-app beschikbaar die speciaal is ontwikkeld voor het moment onderweg. Er zijn daarom minder uitgiftepunten nodig, dus we verspreiden Metro vanaf 1 juni op de grote treinstations en bij de stadsvervoerders GVB en RET.

„Wij geloven heel sterk in deze duurzame manier van verspreiden en daarnaast maken digitale ontwikkelingen zoals onze nieuwe app Metro beschikbaar via meerdere kanalen”, zegt Marten de Kroon, marketeer bij Metro. Metro richt zich echt op de reiziger in het openbaar vervoer. Dit betekent dat de krant verdwijnt uit ziekenhuizen en scholen. Het succesvol delen van Metro in de trein geeft ons ook de mogelijkheid om op een aantal NS-stations te stoppen met de distributie. Hier worden de Metro-bakken weggehaald. Metro kun je natuurlijk wel gewoon vinden in de trein en sinds kort dus via de app.

„Bij de keuze van stations waar wij aanwezig blijven met de bakken is gekeken naar een goede spreiding over het land”, zegt Dirk Rijckborst, distributie manager bij Metro. „De reizigers die opstappen op stations waar de krantenbakken verdwijnen, kunnen Metro in de trein vinden en dus nog steeds lezen.”

Dit is de lijst met stations waar Metro vanaf nu verkrijgbaar is:

 • Alkmaar
 • Almere CS
 • Alphen a/d Rijn
 • Amersfoort
 • Amsterdam Amstel
 • Amsterdam Centraal
 • Amsterdam Rai
 • Amsterdam Sloterdijk
 • Amsterdam Zuid Wtc
 • Arnhem
 • Bergen Op Zoom
 • Breda
 • Delft
 • Den Bosch
 • Den Haag Centraal
 • Den Haag Hs
 • Deventer
 • Dordrecht
 • Ede-wageningen
 • Eindhoven
 • Enschede
 • Gorinchem
 • Gouda
 • Groningen
 • Haarlem
 • Heerhugowaard
 • Hilversum
 • Hoorn
 • Leeuwarden
 • Leiden Centraal
 • Lelystad Centrum
 • Nijmegen
 • Noordertunnel Smakkelaarsveld
 • Rijswijk
 • Roosendaal
 • Rotterdam Alexander Ns
 • Rotterdam Blaak Ns
 • Rotterdam Centraal
 • Rotterdam Lombardijen
 • Schiedam Centrum
 • Tilburg
 • Utrecht Centraal
 • Woerden
 • Zaandam
 • Zoetermeer
 • Zutphen
 • Zwijndrecht
 • Zwolle

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Treinreizigers bedankt! Metro delen werkt
Sluiten