Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 28 jun 2017 / 14:24 uur

Stoplicht draait muziek van overleden tiener

Veel jongeren kijken op hun smartphone als ze aan het fietsen zijn: nog even snel een berichtje appen of een liedje opzoeken, maar smartphonegebruik zorgt ook voor veel ongelukken in het verkeer. In Rotterdam is dinsdag een speciaal stoplicht onthuld, wanneer je op het knopje van de paal drukt krijg je liedjes te horen uit de afspeellijst die op de smartphone stond van de verongelukte 13-jarige Tommy-Boy Kulkens.

„Tommy-Boy Kulken (13) overleed op de fiets. Hij was bezig met muziek op zijn telefoon. Je luistert nu naar zijn playlist", staat er op het display van het stoplicht genaamd de Play Attention. Het stoplicht ziet er uit als een normaal stoplicht maar dan met extra display er boven. Tommy-Boy overleed twee jaar geleden toen hij in Bussum een weg overstak, een automobilist kon niet meer op tijd remmen en raakte de tiener. Tommy-Boy was nog bezig met het samenstellen van een Spotify-afspeellijst voor de verjaardag van zijn zus.

Foto: ANP

Als het verkeerslicht op rood gaat, start de muziek. De boodschap is dan ook: stop voor het rode licht. Elke twee maanden wordt het verkeerslicht verplaatst naar een ander Rotterdams kruispunt, meldt RTL Nieuws. Het verkeerslicht is het idee van twee studenten van de Rotterdamse kunstacademie Willem de Koning.

Sinds de dood van zijn zoon strijdt Michael Kulkens tegen telefoons in het verkeer. Hij heeft een stichting opgezet TButterfly en geeft voorlichtingen op scholen.

Reageer op artikel:
Stoplicht draait muziek van overleden tiener
Sluiten