Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 13 jun 2017

Spekgladde wegen door 100 liter gelekt frituurvet

Hoewel je het door de weersomstandigheden niet zou verwachten, is het in een bepaald deel van Nederland dinsdag erg glad op de weg.

Dat komt echter niet door hagel, sneeuw of temperaturen beneden nul, maar door het lekken van 100 liter frituurvet in de straten van Velp. Daar heeft een bestelbusje dinsdagochtend een spoor van frituurvet door de straten gelekt.

Spekglad

De politie waarschuwde dat het door het gelekte frituurvet spekglad is in de Hoofdstraat, in de President Kennedylaan en op de Boulevard van Velp. Meerdere fietsers zijn gevallen door de gladde wegen en het centrum van Velp is onbereikbaar door het voorval. De gemeente Velp is inmiddels op de hoogte. Er wordt geregeld dat de weg wordt schoongemaakt door de brandweer, iets dat waarschijnlijk uren tijd in beslag gaat nemen.

De politie gaat op onderzoek uit hoe het vet heeft kunnen lekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Spekgladde wegen door 100 liter gelekt frituurvet
Sluiten