Metro
Metro Nieuws 2 jun 2017 / 10:19 uur

Moeder Saffie (8) uit coma, krijgt vreselijk nieuws

De foto van de 8-jarige Saffie Roussos bezorgde mensen over de hele wereld een brok in de keel. Zij was het jongste slachtoffer van de aanslag in Manchester, kort na afloop van een concert van Ariana Grande. De moeder van het meisje raakte bij diezelfde aanslag in coma. Nu de 48-jarige Lisa Roussos daaruit is ontwaakt, heeft ook zij het afgrijselijke nieuws te horen gekregen.

Zwaargewond

Lisa bezocht het concert met haar dochter Ashlee en Saffie. Lisa en Ashlee raakten zwaargewond en werden bewusteloos afgevoerd naar de intensive care. De 8-jarige Saffie overleefde de aanslag niet.

https://twitter.com/DominicHuls/status/867271144138821633

Moeder lisa moest twee zware operaties ondergaan, omdat ze was geraakt door een granaatscherf. Sinsdien lag ze in coma. Deze week ontwaakte ze uit haar coma. Het eerste nieuws dat ze te horen kreeg, was dat haar dochtertje Saffie de aanslag niet had overleefd.

Sterk

Volgens Britse media is de moeder er kapot van. Ze ligt nog altijd in het ziekenhuis, maar kan inmiddels wel weer haar benen bewegen. Volgens Mike Swanson, een vriend van de familie, verkeert Lisa niet meer in levensgevaar: „Ik ben trots op hoe sterk Lisa en Andrew (haar echtgenoot red.) als koppel zijn. Hun dapperheid is lovenswaardig.”

Ook met dochter Ashley gaat het gelukkig goed: „Ze zijn nu weer samen. Ashley is de oudste dochter, ook zij is buiten levensgevaar, en ze praat weer met haar moeder.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder Saffie (8) uit coma, krijgt vreselijk nieuws
Sluiten