Noelia Romero Cabrera
Noelia Romero Cabrera Nieuws 1 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Mannen fietsen meer en sneller dan vrouwen

Nederland is hét fietsland bij uitstek: kinderen leren van kleins af aan al rond te racen op hun ijzeren ros en ook als volwassenen doen we boodschappen, nemen we kratjes bier en vrienden achterop de bagagedrager mee en vervoeren we tuinstoelen of vintage tafeltjes op onze tweewieler. En ondanks het slechte weer, wordt er ook heel wat recreatief gefietst, geracet of gemountainbiket. Mannen blijken hierin een tikje fanatieker dan vrouwen.

Dat blijkt uit onderzoek van Strava, een trainingsapp die een miljoen Nederlanders gebruiken.

Mannen en vrouwen

Het verschil tussen man en vrouw is evident: de mannen fietsen gemiddeld aan langere afstand, ze gaan sneller en maken meer hoogtemeters dan vrouwen. Gemiddeld rijden mannen 50,9 kilometer per keer, waarbij ze net geen 27 kilometer per uur rijden.

Limburg populair

Limburg blijkt de populairste plek om een ritje met de fiets te maken, waarschijnlijk vooral vanwege de Amstel Gold Race die daar wordt verreden. De Cauberg is onder Strava-gebruikers populair: maar liefst 136.154 renners hebben daar in 2016 gereden.

Liever ’s avonds

Als we de fiets opstappen, doen we dat wel het liefst ’s avonds. Jongeren tussen 20 en 35 rijden het liefst tussen 18.00 en 19.00 uur ’s avonds, de oudere generatie stapt vaker tussen 09.00 en 10.00 uur op.

Volgen

Strava heeft miljoenen hardlopers, wielrenners en triatleten die onderdeel zijn van de community. Hoofdredacteur Laurens ten Dam is degene met de meeste volgers – 96.496 in totaal – gevolgd door Lance Armstrong met 77.565 volgers. Als je in de top 10 wil eindigen, heb je minimaal 42.000 volgers nodig.

Lees ook: Dumoulin knijpt in remmen voor sanitaire stop

Snelst

Normale, niet-getrainde, recreatieve fietsers rijden tussen de 15 en de 20 kilometer per uur. Gebruikers van Strava fietsen als training of als sport en zij gaan dan ook een stukje harder. In Zeeland gaan ze gemiddeld het hardst: 25,9 kilometer per uur. Overijssel is gemiddeld het traagst met 23,6 kilometer per uur.

Lees ook: Met deze 5 tips ben je fietsenjatters te slim af

Lees ook: Download de Metro-app!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mannen fietsen meer en sneller dan vrouwen
Sluiten