Metro
Metro Nieuws 16 jun 2017 / 10:05 uur

‘Liever belastingverlaging dan lonen omhoog’

Als het aan IMF-directeur Christine Lagarde ligt, gaan de lonen in Nederland omhoog. De economie groeit harder dan verwacht, daarom stelt Lagarde de verwachtingen voor 2017 en 2018 bij. Daar hoort een hoger loon bij.

Maar is dat nou een goed plan? We peilden het op Facebook, waar ruim 400 Metro-lezers hun mening gaven. De meeste lezers, iets meer dan de helft, vindt het een goed idee om de lonen omhoog te gooien. Ruim 40 procent ziet het liever alleen voor de minima en mensen met een minimumloon gebeuren. Nog geen tien procent vindt het geen goed idee.

Meer geld te besteden

Evert-Jan de Jong is het wel eens met een hoger loon. „Door het stijgen van de lonen hebben mensen nog meer geld uit te besteden, waardoor de economie een nog grotere boost zou kunnen krijgen.” Sebastian Soarès is het er deels mee eens: „De mensen hebben een extraatje verdient na de zure appel van meneer Balkenende. Wel alleen een stijging voor de minima en middeninkomens.”

Lage belastingen

Niet iedereen is het er mee eens. Vooral het nee-kamp komt op Facebook met tegenargumenten. „Dan gaan de prijzen omhoog en daar is niemand bij gebaat”, zegt Neeltje Dijkstra. „Beter een verlaging in de lasten en dan vooral voor lagere inkomens.” Gerard Wijtemans ziet dat probleem ook: „Zeker voor mensen met een AOW.” Lenny van der Linden ziet de pensioenen ook liever omhoog gaan dan de lonen.

Eldert Tollenaar heeft een andere oplossing: „Zou beter zijn dat de Nederlandse overheid de belastingdruk zou verlagen, zodat mensen meer besteedbaar inkomen overhouden.” Ari Luijben vindt dat ook een goed idee. „Geen rondpompen van geld meer door overheid, zodat onze pensioenen eindelijk na zes jaar weer geïndexeerd kunnen worden.”

https://www.facebook.com/Metro/posts/1380316858682886

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Liever belastingverlaging dan lonen omhoog’
Sluiten