IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 28 jun 2017 / 09:41 uur

Wat zou jij doen met een miljoen?

Een miljoen, dat willen we allemaal wel op onze bankrekening. Toch? Niet helemaal. Een kunstverzamelaar uit Rotterdam sloeg het enorme bedrag af. Hij vindt zichzelf te oud, zegt hij.

https://www.facebook.com/Metro/posts/1391430804238158

Te oud

Verzamelaar Hans Sonnenberg heeft volgens de omroep negen kunstwerken aan het Stedelijk Museum in Schiedam geschonken. De werken hebben samen een waarde van 1,1 miljoen euro. De werken behoren tot de zogenoemde CoBrA-stroming, een stroming van net na de Tweede Wereldoorlog.

De reden dat Sonnenberg afstand doet van de werken is dat hij vindt dat hij te oud is. „Ik ben 89, wat moet ik met 1,1 miljoen euro op de bank?”, zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Beelden en schilderijen

Onder de werken bevinden zich onder andere een bronzen beeld, een keramieken schaal en zeven schilderijen. Karel Appel en Constant zijn twee van de kunstenaars die een deel de werken hebben gemaakt.

Het cirkeltje is mooi rond, het Stedelijk Museum in Schiedam was namelijk het eerste Nederlandse museum dat werk van Appel kocht. Dat deed het in de jaren vijftig. De directeur noemt deze gift dan ook prima passend in de collectie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat zou jij doen met een miljoen?
Sluiten