Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 23 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Komt Brendan Dassey dan eindelijk op vrije voeten?

Making a Murderer-kijkers wachten nog altijd op een tweede seizoen van de intrigerende Netflix-serie. En ondertussen volgen we allemaal het nieuws omtrent de zaken van Steven Avery en Brendan Dassey. In de nacht van donderdag op vrijdag werd bekend dat het vonnis van laatstgenoemde in hoger beroep wederom onterecht is verklaard.

Dassey werd meegetrokken in het proces van zijn oom Steven Avery, die verdacht werd van het verkrachten en vermoorden van fotografe Teresa Halbach. Dassey zou medeplichtig zijn in deze zaak. De bewijsvoering in de zaak van Avery is al dubieus, maar bij de zaak van Dassey worden helemaal vraagtekens gezet. De toen 16-jarige jongen moest een bekentenis afleggen en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf.

In de val gelokt

Deze bekentenis, waarbij Dassey duidelijk in de val werd gelokt door zijn ondervragers, werd door een lagere rechter al beoordeeld als een gedwongen bekentenis. Volgens de rechter beloofden Dassey’s ondervragers hem dat hij zich geen zorgen hoefde te maken om een straf als hij bekende. Daarbij was hij minderjarig en verstandelijk beperkt.

Het leek er na deze omslag op dat Dassey op vrije voeten zou komen, maar helaas was de opluchting bij Dassey en zijn familie van korte duur. De staat Wisconsin ging in beroep en Dassey bleef vastzitten.

Nu heeft het federale hof van Wisconsin alsnog geoordeeld dat de bekentenis van Dassey in 2007 onrechtmatig was. Dassey komt met dit hernieuwde vonnis nog niet direct vrij. De staat heeft negentig dagen de tijd om in beroep te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Komt Brendan Dassey dan eindelijk op vrije voeten?
Sluiten