Metro
Metro Nieuws 23 jun 2017 / 09:15 uur

Branden in natuurgebieden Terschelling en Brabant

In de Deurnese Mariapeel in Brabant is een natuurgebied door een brand beschadigd. Volgens de brandweer gaat het om 21 hectare. De brand brak in de nacht van donderdag op vrijdag rond middernacht uit en was rond 8.00 uur onder controle.

Code rood

Het gaat om een veengebied. Het is moeilijk toegankelijk en was daarom moeilijk te bestrijden. „Bij sommige delen konden we ook niet goed komen. We hebben daarom de hulp van Staatsbosbeheer ingeschakeld om het gebied extra te bewaken en in de gaten te houden dat de brand niet oplaait”, aldus de brandweer.

Donderdagavond was er ook al brand in Nationaal Park De Groote Peel. In het gebied is ‘code rood’ van kracht vanwege de hoge temperaturen en droogte van de afgelopen dagen. Dat betekent dat de kans op een natuurbrand groot is en het vuur zich ook snel kan verspreiden. Volgens de brandweer is er in Brabant donderdagavond niet veel regen gevallen. Het is daarom nog steeds droog in het gebied.

Terschelling

Ook op het waddeneiland Terschelling is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken in een natuurgebied. De brandweer had moeite om het vuur aan de noordkant van het eiland te traceren en te bereiken.

Een van de wagens kon redelijk dicht bij de brand komen. Verder zijn tractoren en gierwagens ingezet, aldus de brandweer. Rond 02.45 uur had de brandweer de brand onder controle.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft geholpen met het blussen van de brand, dat geldt ook voor een plaatselijk loonbedrijf. Met een vliegtuig van de kustwacht, voorzien van warmtebeeldcamera, bracht de brandweer de brandhaard in kaart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Branden in natuurgebieden Terschelling en Brabant
Sluiten