Steven Musch
Steven Musch Nieuws 31 mei 2017

Zeker 80 doden en 350 gewonden bij aanslag Kabul

Bij een zware bomexplosie in het centrum van de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker 80 doden gevallen en 350 mensen gewond geraakt. De aanslag werd woensdag tijdens de ochtendspits gepleegd met een autobom in de ambassadewijk van de stad.

Onder de slachtoffers zouden zich vooral Afghaanse burgers bevinden. Ook raakten vier journalisten gewond en ambassadepersoneel. De Duitse, Franse, Turkse en Chinese ambassades raakten beschadigd bij de aanslag.

Let op! Deze video kan heftige beelden bevatten.

Niet opgeëist

Wat precies het doelwit van de aanslag was is nog niet duidelijk. Ook is de aanval nog niet opgeëist.

De laatste maanden hebben er tientallen aanslagen plaatsgevonden in Afghanistan, voornamelijk door Islamitische Staat en de Taliban, die na de oorlog met de westerse troepenmacht onder leiding van de VS weer meer macht probeert te krijgen in Afghanistan.

Een woordvoerder van de Taliban heeft de huidige aanslag echter ontkend. IS is kleiner in Afghanistan maar pleegt steeds vaker grote aanslagen in het land. Zo pleegde de terreurgroep in maart nog een zware aanslag op een militair ziekenhuis, waarbij 50 mensen om het leven kwamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zeker 80 doden en 350 gewonden bij aanslag Kabul
Sluiten