D. van Aken
D. van Aken Nieuws 23 mei 2017

VIDEO: Dumoulin knijpt in remmen voor sanitaire stop

De roze trui van Tom Dumoulin is in gevaar. De Nederlander heeft last van zijn darmen en moest zojuist vlak voor de laatste beklimming in de zestiende etappe van de Ronde van Italië in de remmen knijpen om even zijn behoefte te doen.

De drager van de roze leiderstrui zette zijn fiets in de zware Alpenrit 34 kilometer voor de finish aan de kant voor een sanitaire stop. De achterstand van Dumoulin op andere klassementsrenners liep daarna snel op.

Laurens ten Dam wachtte Dumoulin op en probeert zijn ploeggenoot weer terug in peloton te krijgen. Of Dumoulin iets mankeert, is nog niet duidelijk. De Limburger heeft in het klassement 2.41 minuten voorsprong op Nairo Quintana uit Colombia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
VIDEO: Dumoulin knijpt in remmen voor sanitaire stop
Sluiten