Metro
Metro Nieuws 26 mei 2017 / 11:13 uur

Vader laat baby achter in auto: meisje overlijdt

De tragische dood van een baby van zeven maanden heeft in Ierland veel losgemaakt. Het meisje Chloe overleed donderdag nadat ze uren opgesloten zat in een auto, uitgerekend op de tot nog toe warmste dag van het jaar in Ierland.

Vader vergeet dochter

De Ierse politie doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder het meisje om het leven kwam. De auto stond geparkeerd in Dundrum, in de Ierse gemeente Tipperary. Het lijkt erop dat de vader van het meisje was afgeleid door een telefoontje. Hij ging vervolgens gewoon naar zijn werk en realiseerde zich pas uren later dat hij het meisje niet naar de crèche had gebracht.

Nadat de politie een noodoproep had ontvangen, snelde het richting de geparkeerde auto. Het meisje reageerde toen al niet meer. Ze werd met een helikopter overgebracht naar het University Hospital Limerick, waar ze donderdagmiddag dood werd verklaard. Een woordvoerder van de politie sprak van een „persoonlijke tragedie” en een „heel gevoelige” zaak.

Een tragedie

Volgens het Ierse RTE was Chloe het enige kind van een koppel uit Kilfeakle. De ouders zijn volgens verschillende media totaal van slag en ontvangen steun van familieleden, vrienden en buurtgenoten. In de geboorteplaats van de vader zou iedereen volledig van slag zijn: „Het is vreselijk wat er is gebeurd. Er hangen donkere wolken over de stad. Er is maar een manier om dit te omschrijven: het is een tragedie”, aldus een van de inwoners tegenover The Independent.

In Ierland werd het op veel plekken donderdag wel 26 graden, en daarmee was het voorlopig de warmste dag van 2017.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader laat baby achter in auto: meisje overlijdt
Sluiten