Metro
Metro Nieuws 10 mei 2017 / 14:35 uur

TV-avond: Hier worden belastingcenten aan verspild

Welke programma’s komen er woensdagavond op de buis? Metro geeft je drie kijktips om een avondje op de bank mee door te komen.

Geknoei met ons belastinggeld

In Van onze centen komt André van der Toorn in actie tegen de vaak pijnlijk knullige verspilling van onze belastingcenten.

De miljarden die via belasting binnenkomen worden vaak goed gebruikt, maar dat is niet altijd het geval. De overheid doet soms minder goede investeringen, die in dit programma worden uitgelicht.

Het programma Van onze centen begint 20.30 uur op SBS6.

Omstreden vriendje van Trump

In Zembla is woensdagavond aandacht voor de Joods-Russische miljardair Lev Leviev. Hij zou connecties hebben met de Amerikaanse president Donald Trump, maar de manier waarop hij geld verdiende zou niet altijd even zuiver zijn geweest.

Zembla schetst in de aflevering een portret van de omstreden zakenman, die fortuin maakte met diamanthandel.

Lev Leviev is een Joods-Russische miljardair die fortuin maakte met diamanthandel. Hij zou connecties hebben met de Amerikaanse president Donald Trump. Maar het gaat er bij Leviev naar verluidt niet altijd zuiver aan toe.

Zembla begint om 21.15 uur op NPO 2.

De omstreden vrienden van Donald Trump, deel 2

Zembla onderzoekt de vrienden van Donald Trump en stuit op een van de rijkste diamanthandelaren ter wereld. Deel 2 van 'De omstreden vrienden van Donald Trump: king of diamonds' woensdag 10 mei 21:15 uur bij de VARA op NPO 2.

Gepostet von ZEMBLA am Dienstag, 9. Mai 2017

Culinaire avond

Wie een smakelijk avondje tegemoet wil gaan, moet woensdagavond afstemmen op NPO 3. Daar kun je kijken naar de Keuringsdienst van Waarde Quiz, Broodje Gezond, De Nieuwe Garde en The Food Detectives.

In Keuringsdienst van Waarde wordt het ontstaan van de inktvisring tot op de bodem uitgezocht. Daarna volgt de Keuringsdienst Van waarde Quiz, ter ere van de 250e aflevering van het programma. Zestien BN’ers worden getest op hun kennis over eten.

Daarna bekijken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris in Broodje Gezond naar de waar- en onwaarheden van voedselhypes en gezondheidsmythes. Woensdagavond storten de twee zich op melk.

In het nieuwe programma De Nieuwe garde worden zeven jonge, veelbelovende chef-koks gevolgd.

Tot slot volgen professor Alice Roberts, chef-kok Tom Kerridge en journalist Sean Fletcher de nieuwste ontwikkelingen op gebied van de voedselwetenschap in The Food Detectives.

Return in Champions League

Wie wordt de tegenstander van Juventus in de finale van de Champions League? De kans is groot dat Real Madrid dat wordt; de Koninklijke verdedigt tegen stadsgenoot Atletico namelijk een 3-0 voorsprong.

De voorbeschouwing op de return begint rond 20.00 uur op Veronica. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

https://www.youtube.com/watch?v=QGl8iQ71Vwc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
TV-avond: Hier worden belastingcenten aan verspild
Sluiten