Metro
Metro Nieuws 26 mei 2017 / 11:28 uur

Gevaarlijke man ontsnapt uit Duitse kliniek

Een gevaarlijke gevangene is er donderdagavond in geslaagd te ontsnappen uit een kliniek in het Duitse Bedburg-Hau. Dat ligt slechts enkele kilometers over de Nederlandse grens. De man is mogelijk gewapend. De Duitse politie waarschuwt dan ook voor hem.

Ontsnapping

Het gaat om de 35-jarige Krischan Fischer. Hij wist donderdag te ontsnappen uit de LVR-kliniek. Tijdens die ontsnapping verwondde hij twee personeelsleden. Een van hen raakte daarbij zelfs zwaargewond. Fischer wist met een 28-jarige medegevangene tot de binnenplaats te komen. Voor de medegevangene was dat het eindstadion, maar Fischer wist over het prikkeldraad te klimmen.

De politie startte vervolgens een grote zoekactie, maar slaagde er niet in om de man op te sporen. Mensen die de man zien lopen wordt verzocht direct het alarmnummer te bellen en de man vooral niet zelf aan te spreken.

Fischer is 1.68 meter lang, heeft een gespierd postuur en korte, donkerblonde haren. Toen hij ontsnapte droeg hij een paars t-shirt en een blauwe broek.

Kliniek

In de kliniek in Bedburg-Hau worden psychisch en geestelijk zieke patiënten behandeld, onder meer op de afdeling Forensische Psychiatrie. Op die afdeling werd Fischer ook behandeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevaarlijke man ontsnapt uit Duitse kliniek
Sluiten