Metro
Metro Nieuws 29 mei 2017 / 15:16 uur

Feestgangers Bloemendaal boos op organisatie

De politie heeft zondagavond uit voorzorg een aantal strandfeesten in Bloemendaal voortijdig beëindigd. De feesten zijn om de beurt eerder gestopt om de enorme drukte te spreiden. Dat gebeurde na overleg tussen de politie en de strandtenteigenaren. Er ontstonden hierdoor kleine opstootjes, omdat bezoekers boos waren dat ze eerder moesten stoppen met waar ze voor kwamen: een leuk feestje vieren.

Wel betaald, geen feest

Waarom het zo druk was bij de feesten is nog onduidelijk. Het gerucht gaat dat sommige strandtenten teveel kaarten hadden verkocht voor de feesten. Hierdoor hadden mensen wel een kaartje, maar konden ze vervolgens niet naar binnen. Beachclubs Vroeger en Fuel, die samen een groot strandfeest organiseerden, willen niet reageren op de chaos van zondagavond. Waarnemend burgemeester van Bloemendaal Bernt Schneiders gaat onderzoeken of er daadwerkelijk meer kaarten dan toegestaan voor het strandfeest werden verkocht. Dat liet hij weten aan de Telegraaf. De initiatiefnemer van het feest verklaarde tegen dezelfde krant dat mensen die niet binnen konden komen hun geld terugkrijgen en dat zijn droom een nachtmerrie is geworden. Op sociale media is verontwaardigd over de gang van zaken gereageerd.

Wauwww dit gebeurt er met je als je kaart hebt maar binnen vol isss…….!!!! JUST WATCHHH @sweets bloemendaal heel mooi

Gepostet von Ser Ser am Sonntag, 28. Mai 2017

Dit gebeurde er gister tijdens #Sweets bloemendaal, Popo had de dag van hun leven .. lekker uithalen op mensen die betaald hadden maar niet binnen mochten

Gepostet von Shwendell Cijntje am Montag, 29. Mai 2017

Het was zondagavond veel drukker dan verwacht op het strand van Bloemendaal. De parkeerplaatsen waren vanwege het mooie weer overdag al vol, waardoor er weinig ruimte was voor de feestgangers. De politie riep ’s avonds op niet meer naar Bloemendaal te komen wegens de grote drukte.

Drukte spreiden

Uiteindelijk is uit voorzorg besloten om de feesten gefaseerd eerder te laten stoppen, zodat niet iedereen tegelijk op de parkeerplaats zou staan, aldus een politiewoordvoerder. ,,Meerdere mensen luisterden niet naar de aanwijzingen van de politie, waardoor we een aantal mensen hebben aangehouden. Verder verliep de actie gemoedelijk."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feestgangers Bloemendaal boos op organisatie
Sluiten