Metro
Metro Nieuws 30 mei 2017 / 04:35 uur

EU trekt 120 miljoen uit voor gratis wifi hotspots

De EU wil 120 miljoen euro vrijmaken voor gratis openbare wifi hotspots. Die hotspots moeten in zesduizend tot achtduizend gemeenten in Europese landen komen. Het akkoord moet de komende weken nog wel officieel worden bekrachtigd door de Europese lidstaten.

Subsidie aanvragen

De toegangspunten komen onder meer in ziekenhuizen, bibliotheken en op andere openbare plekken. Gemeenten kunnen zich aanmelden voor een subsidie. De Europese Commissie, de Raad van Europa en het Europees Parlement hebben daarover een politiek akkoord bereikt.

Volgens commissievoorzitter Jean-Claude Juncker past het project binnen het idee ,,om tegen 2020 in elk Europees dorp en in elke Europese stad gratis wifitoegang aan te bieden in de buurt van de belangrijkste centra van het openbaar leven”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
EU trekt 120 miljoen uit voor gratis wifi hotspots
Sluiten