Puck Roest
Puck Roest Nieuws 22 mei 2017 / 06:33 uur

Dit is de veelbesproken cover van Time Magazine

De covers van het Amerikaanse Time Magazine zijn bijna altijd spraakmakend. Ook deze maand maakt de voorpagina van het blad weer een hoop los. Op de cover is het Witte Huis te zien dat langzaam verandert in de Russische Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods. De Kathedraal is de belangrijkste blikvanger van het Rode Plein in Moskou.

In het blad staat een groot verhaal over hoe Rusland social media in de VS domineert en manipuleert. Maar op Twitter wordt vooral de link gelegd met het onderzoek naar eventuele banden tussen het campagneteam van Donald Trump en Rusland. Oud-FBI-directeur Robert Mueller is overigens benoemd tot speciaal aanklager voor dat onderzoek door het Amerikaanse ministerie van justitie.

https://twitter.com/mustaphahitani/status/865216715659063296

De cover van Time werd ontworpen door Brobel Design. Het bedrijf maakte eerder ook de alom bekende cover van februari van dit jaar, waarop Trump te zien is achter zijn bureau in het Oval Office terwijl er een fikse storm overwaait.

Niet het Kremlin

Maar er is niet enkel lof voor de cover van het blad. Zo beweert Mad Magazine dat het idee is gestolen en kaart een twitteraar aan dat de Russische Kathedraal niet rood is en dat de vergelijking met het Witte Huis nergens op slaat. De keuze had volgens haar dan ook op het Kremlin moeten vallen.

Time is overigens niet het enige blad dat online voor veel ophef zorgt. Zo zorgde deze cover van The New Yorker eerder ook voor de nodige reacties. Op de voorpagina werd een link gelegd tussen het ontslag van FBI-baas Comey en de passagier van United Airlines die op hardhandige wijze van een overboekte vlucht werd gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit is de veelbesproken cover van Time Magazine
Sluiten