Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 16 mei 2017 / 05:06 uur

Ban op online boodschappen doen

Het bestaat nog: er zijn plekken in Nederland waar je geen boodschappen aan huis kunt laten bezorgen. Supermarkten bezorgen boodschappen liever niet in Noord-Nederland. Hoe is dat mogelijk?

Minder supermarkten

In delen van het land waar het aantal voorzieningen en supermarkten terugloopt, zijn er ook steeds minder mogelijkheden om online boodschappen te bestellen. Dat zegt Jasper Gerritsen, oprichter van vergelijkingsapp voor boodschappen Hiiper die onderzoek hiernaar heeft verricht.

46.160

Er zijn 46.160 Nederlandse huishoudens die niet in staat zijn om online boodschappen te bestellen. Deze bevinden zich voornamelijk in Friesland, Drenthe, Overijssel, Groningen en Zeeland waar vaak alleen keus is uit Spar en Coop.

8

Inwoners van een aantal buurten in Almere hebben de meeste keuze uit verschillende supermarkten als ze online boodschappen willen bestellen. Soms wel acht verschillende. Inwoners van Utrecht, Apeldoorn, Bennekom en Sassenheim kunnen kiezen uit zeven supermarkten.

Shoppen

Friezen zijn het meest verstoken van online levering, namelijk 18.285 huishoudens. Drenthe telt 11.325 huishoudens waar niet bezorgd wordt, Overijssel 7300 en Groningen 5950. Ook in 6405 Zeeuwse en 1150 Zuid-Hollandse huishoudens moet men de deur uit voor boodschappen.

63

In meer dan 63 procent van Nederland is er keuze uit meer dan drie supermarkten. Spar bezorgt in 73 procent van het land en heeft daarmee de grootste landelijke dekking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ban op online boodschappen doen
Sluiten