Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 19 mei 2017 / 10:30 uur

Amerikanen woest na gevecht bij Turkse ambassade

Turkije heeft geen goede reclame voor zichzelf gemaakt in de Verenigde Staten. Vlak voor de Turkse ambassade in Washington braken er gevechten uit tussen protestanten tegen president Recep Tayyip Erdogan en beveiligers van het staatshoofd.

De actie kan op weinig goedkeuring rekenen, zowel de Republikeinen als de Democraten spreken hun afkeur uit. De Republikeinse senator John McCain vindt zelfs dat de Turkse ambassadeur het land moet worden uitgezet. „Dit is Turkije niet. Het is hier geen derdewereldland.” Ook Democraat Steny Hoyer, actief in het Huis van Afgevaardigden, vindt dat dit niet zonder consequenties kan blijven.

Reageer op artikel:
Amerikanen woest na gevecht bij Turkse ambassade
Sluiten