Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 7 apr 2017 / 11:00 uur

Waldemar Torenstra met gemengde gevoelens naar Irak

Acteur Waldemar Torenstra is vrijdagochtend met gemengde gevoelens op het vliegtuig naar Irak gestapt. De Vechtershart-acteur gaat voor Stichting Vluchteling verslag doen van de situatie in de vluchtelingenkampen daar, maar de recente bombardementen van het Irakese leger op het IS-gebied zijn hem niet ontgaan.

„Het is dubbel. Ik ga in overtuiging en ik vind het ook heel belangrijk om mensen in Nederland aan te zetten om die mensen daar te kunnen helpen, maar ik laat toch ook een gezin hier achter en denk dan wel: waarom doe ik dit allemaal? Het is toch een risico wat je steeds neemt. En deze keer is dat groter dan de vorige keer."

Waldemar Torenstra, die eerder ook voor Stichting Vluchteling een Syrisch vluchtelingenkamp in Libanon bezocht, loopt in de nacht van 17 en 18 juni mee met de Nacht van de Vluchteling. Meelopen kan nog steeds en dit jaar is er ook een startlocatie in Amsterdam.

Torenstra zal de komende week op Metronieuws.nl een aantal keer verslag doen van zijn bezoek aan de vluchtelingen in Irak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waldemar Torenstra met gemengde gevoelens naar Irak
Sluiten