Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 23 apr 2017 / 15:20 uur

Opvallende akkefietjes in Amerikaanse vliegtuigen

In de Verenigde Staten hebben zich deze maand opvallend veel (nieuwswaardige) akkefietjes voorgedaan. De ene keer werd een passagier hardhandig het vliegtuig uitgewerkt, de andere keer kreeg een vrouw met baby een klap. Een overzichtje.

Overboekt en verwijderd

United Airlines heeft wereldwijd enorm veel kritiek over zich heen gekregen nadat een passagier hardhandig van een overboekte binnenlandse vlucht werd gehaald. Het filmpje waarop is te zien hoe de man van Chinese afkomst letterlijk wordt weggesleept en gewond raakt aan zijn hoofd, werd alleen al op Chinese social media 360 miljoen keer bekeken.

Passagiers in het vliegtuig hebben het voorval gefilmd. Op de beelden is te zien dat de schreeuwende man door drie politieagenten van zijn stoel wordt gesleurd en vervolgens door het gangpad naar buiten wordt gesleept. Door de hardhandige behandeling raakte hij gewond.

Omdat de vlucht was overboekt had het vliegtuigpersoneel van United Airlines vrijwilligers gevraagd om van boord te gaan. Omdat er te weinig mensen hun stoel vrijwillig wilden opgeven, werden enkele passagiers aangewezen, waaronder de man in de video. Toen hij, een arts die op weg zou zijn geweest naar patiënten, niet van boord wilde gaan werd de politie ingeschakeld.

Co-piloot met pistool

Een co-piloot van Southwest Airlines is opgepakt omdat hij een geladen pistool in zijn handbagage had. De alarmbellen gingen af toen hij met zijn bagage door een controlepunt van de douane liep op de luchthaven van Albany. Door een röntgenscanner werd het .380-kaliber handwapen, geladen met zes kogels, ontdekt in de trolley.

De man verklaarde dat hij niet wist dat het wapen in zijn handbagage zat. Volgens een woordvoerder van Southwest Airlines was het wapen niet geregistreerd als zijnde onderdeel van een federaal wapenprogramma dat sommige piloten toestaat om wapens bij zich te hebben in de cockpit.

De co-piloot is gearresteerd voor wapenbezit, maar werd na het betalen van een borgsom van 200 dollar weer op vrije voeten gesteld.

Tik voor moeder met baby

Opnieuw ontstond ophef in de Verenigde Staten nadat een passagier van American Airlines op hardhandige wijze verteld werd dat de buggy voor haar baby niet mee mocht aan boord. Toen medereizigers zich ermee bemoeiden, liep een woordenwisseling tussen een steward en een passagier bijna uit op een handgemeen.

Reizigers met kleine kinderen mogen buggy’s meestal tot aan de deur meebrengen, maar moeten het hulpmiddel daarna in het vrachtruim laten stoppen. In een filmpje die een medepassagier maakte, is te zien hoe een moeder met baby op de arm zichtbaar overstuur is. Volgens de filmer had een steward de buggy ruw van haar afgepakt en haar geslagen.

https://www.youtube.com/watch?v=pVuvAVa35T4

Een medereiziger bemoeit zich er vervolgens mee en daagt de steward uit tot een gevecht. De steward reageert door te zeggen dat hij zich er niet mee moet bemoeien waarna het bijna fysiek uit de hand loopt. American Airlines heeft de steward geschorst.

Liefdeskoppel uitgezet

Een verloofd stel dat op weg was naar Costa Rica om daar te gaan trouwen is in de Amerikaanse stad Houston vlak voor vertrek uit het toestel van United Airlines gestapt.

Het koppel zegt dat ze door medewerkers gedwongen werd het vliegtuig te verlaten, maar de luchtvaartmaatschappij ontkent dit en beweert dat het stel vrijwillig is uitgestapt.

De man en vrouw wilden graag in een luxere ruimte in het vliegtuig zitten omdat daar nog plaatsen vrij waren, maar het cabinepersoneel weigerde dit. Volgens de verloofden hadden ze aangeboden om bij te betalen. United heeft het stel een gratis overnachting in een hotel aangeboden en hen geboekt op een vlucht naar Costa Rica op zondag.

Gestoken door schorpioen

Een Canadese man is tijdens een binnenlandse vlucht van United Airlines gestoken door een schorpioen. Volgens passagier Richard Bell kwam het beest uit de bagagebakken van de Business Class vallen op het moment dat de lunch werd geserveerd.

„Ik voelde dat er iets op mijn hoofd viel en pakte het. Een Mexicaanse man die naast me zat, zei dat het een schorpioen was en dat dit gevaarlijk kon zijn, dus liet ik hem vallen”, vertelde Bell aan CNN. „Toen ik het opnieuw beetpakte bij zijn staart stak het mij. Ik heb het toen in het gangpad gegooid en ben er op gaan staan. Het cabinepersoneel heeft het beest uiteindelijk in het toilet gegooid.”

Hoe de schorpioen in het toestel is gekomen, is niet bekend. Maar het toestel had eerder van en naar Costa Rica gevlogen. De maatschappij heeft excuses aangeboden en de man en zijn vrouw gecompenseerd met gratis tickets.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opvallende akkefietjes in Amerikaanse vliegtuigen
Sluiten