Els Anker
Els Anker Nieuws 23 apr 2017 / 15:15 uur

Opnieuw incident bij katapult-attractie op Dam

Kermisattractie Bungee Katapult op de Dam is zaterdagavond opnieuw gesloten na een incident. Dat meldt de Amsterdamse televisiezender AT5. Een magneet schoot los en verwoestte de metalen vloer van de attractie. Er raakte niemand gewond.

Veiligheidsbeugel

Het is niet het eerste incident met de Bungee Katapult. Anderhalve week geleden kreeg een kermisbezoekster de schrik van haar leven toen de veiligheidsbeugel losschoot, waardoor de vrouw uit het stoeltje bungelde.

Volgens de Nationale Voetsel en Warenautoriteit (NVWA) zijn alle vergunningen en certificaten van de attractie in orde. De AKI, onder toezicht van Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, voerde vanmorgen een inspectie uit. Ook tijdens deze controle werd de attractie veilig bevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw incident bij katapult-attractie op Dam
Sluiten