Steven Musch
Steven Musch Nieuws 18 apr 2017

Noedels verdwijnen uit het straatbeeld in Bangkok

Kraampjes met pad thai, wokgerechten, noedels en insecten verdwijnen uit het straatbeeld van de Thaise hoofdstad Bangkok. Het stadsbestuur wil de verkoop van eten, kleding en andere zaken op straat verbieden. Dit in verband met de slechte hygiëne en overlast, meldt een woordvoerder van het stadsbestuur aan persbureau AFP.

„Straatverkopers maken de straten vies. Ze laten voedsel en andere spullen achter en gooien eten in het riool”, aldus Chinnarat Chinnakot, woordvoerder van het stadsbestuur. „De stalletjes nemen 10 tot 20 meter ruimte in op straat, wat voor overlast zorgt bij voetgangers. We verbieden de straatverkoop omdat we de straten terug willen geven aan de voetgangers.”

Arme mensen

Bangkok staat juist bekend om de vele straatverkopers en kraampjes, waar eten wordt verkocht. Niet voor niets dat de straatverkopers zelf boos zijn. Jurai Suthiwong, een straatverkoper die gefrituurde bananen verkoopt, zegt: „De autoriteiten luisteren niet naar ons. Ze willen alleen dat de stad mooi is, maar denken niet na over de invloed op arme mensen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Noedels verdwijnen uit het straatbeeld in Bangkok
Sluiten