Metro
Metro Nieuws 12 apr 2017 / 14:10 uur

Nachtmerrie op de Dam: beugel katapult schiet los

Een kermisbezoekster heeft dinsdag op De Dam in Amsterdam de schrik van haar leven gehad. De veiligheidsbeugel van de Bungee Katapult schoot los, waardoor de vrouw uit het stoeltje bungelde terwijl de katapult heen en weer ging.

Een omstander stuurde beelden naar AT5 waarop te horen is dat de vrouw flink in paniek is. Bij de Bungee Katapult wordt een persoon doorgaans vastgezet in een vierpuntsgordel. Daarnaast krijgt een persoon een beugel over de schouder. Tijdens de lancering schoot deze dinsdag echter los. Mogelijk is de vrouw bij het verschuiven in aanraking gekomen met de knop waarmee de beugel losgaat.

Luid geschreeuw

De kermisbezoekster is op het filmpje luid schreeuwend te horen. Gelukkig liep het uiteindelijk met een sisser af, maar de schrik zat er bij de vrouw goed in.

De Nationale Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) spreekt van een incident en heeft vastgesteld dat de vergunningen en certificaten van de attractie in orde waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nachtmerrie op de Dam: beugel katapult schiet los
Sluiten