Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 15 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Miljoenen kijkers zien giraf bevallen via livestream

Het heeft maanden geduurd, maar de giraffe April is bevallen van een vierde kalfje. De Amerikaanse dierentuin Animal Adventure Park hing in februari al camera’s op zodat heel de wereld mee kon kijken naar de bevalling van het giraffejong.

Op zaterdag 15 april kwam na een zwangerschap van 18 maanden de kleine giraf eindelijk ter wereld, meldt WFAA.news. Meer dan 1,2 miljoen mensen zagen hoe het diertje geboren werd. Het duurde vrij lang voordat de bevalling begon. Eerst kwamen de hoeven gevolgd door de snuit.

De bevalling gaat snel vanaf 2 uur en 37 minuten

Erg klein is de giraffe niet. Een giraffejong is ongeveer 1,80 meter en weegt al snel 70 kilo. Het is nog niet bekend hoe de nieuwe giraffe gaat heten.

Eerder dit jaar kreeg het dierenpark veel kritiek van dierenactivisten, omdat ze livestream niet accepteerde. Het videokanaal ging tijdelijk offline. Later is besloten om het videokanaal weer online te zetten, volgens de dierentuindirecteur is het een educatief videokanaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Miljoenen kijkers zien giraf bevallen via livestream
Sluiten