Metro
Metro Nieuws 24 apr 2017 / 12:07 uur

Heftige beelden uit documentaire Fernando Ricksen

De strijd van oud-voetballer Fernando Ricksen tegen spierziekte ALS gaat door. Maandag wordt om 22:00 uur een documentaire over Ricksen uitgezonden op RTL7. Woensdagavond zat maker van die documentaire Vincent de Vries bij RTL Late Night om daarover te vertellen.

Dag in ziekenhuis

Tijdens het gesprek werden ook indrukwekkende beelden getoond waarop de moeilijke strijd van Ricksen tegen de ziekte te zien is. De beelden zijn gemaakt op een dag dat Ricksen een dag lang in het ziekenhuis ligt en allerlei onderzoeken worden gedaan. Hij heeft het moeilijk en probeert dat voor de camera uit te drukken. Het levert bijzondere en heftige beelden op.

Bij Ricksen werd in 2013 de diagnose ALS gesteld. De afgelopen jaren is hij hard achteruit gegaan. Voor de documentaire werd Ricksen acht maanden lang gevolgd. Met de documentaire wil de oud-voetballer aandacht vragen voor spierziekte ALS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heftige beelden uit documentaire Fernando Ricksen
Sluiten