Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 24 apr 2017 / 11:59 uur

Massale woede om 10-jarige eendjesdoder Alphen

Oneindig veel boze reacties overspoelen Facebook, sinds gisteravond het nieuws naar buiten kwam dat een jongetje van ongeveer tien jaar een eendennest heeft vernield. In het nest waren vier jonge eendjes net uit het ei gekropen, de vijfde was onderweg.

Geen van de dieren heeft de aanval van de jongen overleefd. De dierenambulance van Alphen aan den Rijn werd ingeschakeld, zij vonden de dode eendjes. De medewerkers zouden volgens het AD echt ontdaan zijn door wat zij aantroffen.

Aangifte

Getuigen zouden gezien hebben dat een jongetje van ongeveer tien jaar bakstenen gooide naar het nest van de eenden. Meer is er alleen niet van de jongen bekend. De dierenambulance gaat met dit soort zaken altijd naar de politie, er is dan ook aangifte gedaan.

https://twitter.com/xFaridaNorma/status/856386472278142977

Op social media weten mensen wel wat ze zouden doen tegen dit soort zinloos geweld. Duizenden boze berichten werden er geplaatst op Facebook-pagina’s van nieuwssites en op de pagina van de dierenambulance zelf.

Reacties verwijderen

De dierenambulance heeft besloten de ergste verwensingen van de pagina te verwijderen. „Aangezien er nog steeds mensen zijn die nog steeds met ongepaste reacties komen en de dader het allerslechtste toewensen gaan we de ongepaste reacties verwijderen”, schrijven zij.

Zij willen niet dat de dader allerlei verschrikkelijke woorden onder ogen krijgt. Ze hopen hem met het melden van het incident op Facebook alleen wakker te schrikken, hem te laten zien wat voor impact zijn daden hebben. En eigenlijk hopen ze ook dat hij zich hierdoor meldt bij de politie.

Bij het verzoek om gepaster te reageren op de situatie, plaatst de dierenambulance ook twee foto’s van het vernielde nest. De dode dieren zijn op de foto al verdwenen, met een reden. „We zullen de foto’s van de overleden pulletjes niet plaatsen, die zijn namelijk te walgelijk om te laten zien. De foto’s van het nest zeggen genoeg…” schrijft de dierenambulance.

Aangezien er nog steeds mensen zijn die nog steeds met ongepaste reacties komen en de dader het allerslechtste toewensen…

Gepostet von Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o. am Sonntag, 23. April 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Massale woede om 10-jarige eendjesdoder Alphen
Sluiten