Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 apr 2017

Dode door enorme gasexplosie Veendam

Een enorme gasexplosie heeft woensdagochtend de gemoederen in Veendam behoorlijk beziggehouden. Bij de explosie, die een appartementencomplex voor een groot deel verwoestte, is een dode gevallen. Wat is er precies gebeurd?

Verdieping weggevaagd

Rond 06.45 uur vond een explosie plaats aan de Julianalaan in Veendam. De bovenste verdieping van een seniorencomplex is volledig weggevaagd. Na de explosie ontstond er brand, maar de brandweer slaagde er al snel in deze te blussen.

Door de ontploffing is één persoon om het leven gekomen. Volgens de brandweer waren er ook drie lichtgewonden, zij konden ter plaatse worden behandeld door de hulpdiensten. De bewoners, twintig in totaal, zijn opgevangen in de Sorghvliethal, dat in de buurt van het complex ligt.

https://www.youtube.com/watch?v=7z-rWHtN824

Overlastgever

Het appartement dat werd verwoest werd bewoond door een persoon die bij de woningbouwvereniging bekendstond als een overlastgever. Een woordvoerster van corporatie Acantus liet weten dat er naar een oplossing werd gekeken en er voor de man al werd gezocht naar een andere woonruimte. Het appartement maakte geen deel uit van het seniorencomplex. Volgens Acantus is het nog onduidelijk of de bewoner de boel opzettelijk tot ontploffing heeft gebracht.

Specialisten onderzoeken nu het instortingsgevaar van het seniorencomplex. Als dat is afgerond, wordt er gekeken welke bewoners terug kunnen naar hun woning. Het pand is inmiddels gestut en de gastoevoer naar het complex is afgesloten.

De politie zag zich na de explosie al wel genoodzaakt een arrestatie te verrichten. Iemand bleek namelijk met een drone boven het zwaar beschadigde complex te vliegen. Op dat moment was echter een politiehelikopter in de buurt van het pand aanwezig en was het dus niet toegestaan met een drone te vliegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dode door enorme gasexplosie Veendam
Sluiten