Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 20 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit is de horoscoopvrouw die jouw toekomst voorspelt

Metro’s horoscoopvrouw Mieke van Kooten (52) voorspelt al vijftien jaar jouw toekomst.

Wat staat er te gebeuren? Staat de liefde van je leven binnenkort op de stoep? Moet er een staatslot gekocht worden? Het zijn van die vragen waar je het hoofd over kunt breken, maar waar je geen grip op krijgt. Behalve astroloog Mieke van Kooten dan. Al vijftien jaar is zij de brenger van goed en soms ook slecht nieuws en tikt ze driftig op wat de sterren haar influisteren. Wie is de vrouw die dagelijks verantwoordelijk is voor de succesvolle horoscooprubriek? En hoe leest ze de toekomst?

Metro zocht Van Kooten op in het Gelderse Heteren, haar woonplaats. Het beroep astroloog heeft iets mysterieus, maar de rustige woonwijk met gekleurde vrijstaande huizen neemt het raadselachtige direct weg. Het is hier doodnormaal. De deur gaat open en in de entree staat de vrouw des huizes. Blond haar, gulle lach dito voorkomen. ‘Glaasje water, thee of koffie misschien?’ Ze wijst op een tafel in haar praktijk aan huis. Er ligt een reader voor haar neus met daarin de basisbeginselen van de astrologie.

‛Mannen lezen ook’

„We zijn allemaal heel benieuwd naar wat er staat te gebeuren, maar zoeken de verklaring van de gebeurtenissen nooit in de astrologie”, vertelt ze. En dat is volgens Mieke onterecht, want zij stelt dat het toeval niet bestaat en dat heel veel dingen daadwerkelijk in de sterren staan. „Je kunt er medische gegevens uithalen en je kunt heel veel over jezelf te weten komen. Over je sterkte kanten, maar ook over de zwakkere. Vooral mannen ontkennen dat ze horoscopen lezen, maar ook zij doen het, hoor. Haha.”

Ze lacht en wijst op een plaatje met drie cirkels. „In de buitenste rand staan de twaalf sterrenbeelden. De tweede laag gaat over je competenties en het middelpunt ben je zelf. Voor de rubriek in Metro richt ik me puur en alleen op de buitenste laag, want om een specifieker beeld te geven van een persoon heb je een geboorteplaats en tijdstip nodig.”

Nog een leuk weetje: De stand van de zon en de planeten eromheen zijn vaak een logische verklaring voor de kanteling van het leven om de zeven jaar, ook wel de seven year itch genoemd. Mieke: „Dat is te verklaren omdat de planeet Saturnus na zeven jaar in je zonbaan komt. Saturnus doet er 28 jaar over om een hele ronde te maken. Iedere zeven jaar tikt-ie de zon even aan en veranderen er dingen in je leven. Ja, je kunt hier echt wel veel uit opmaken.”

Of ze reacties krijgt op haar voorspellingen? „Jazeker. Leuke reacties. Ik moet er ook niet aan denken dat iemand volledig gaat leven naar mijn horoscoop en dan een paar jaar later aan de deur staat omdat het niet klopt. In Metro houd ik voorspellingen daarom vrij algemeen. Je moet ze zien als handvat.”

Lees hier jouw dag-, week- en jaarhoroscoop!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit is de horoscoopvrouw die jouw toekomst voorspelt
Sluiten