Metro
Metro Nieuws 13 apr 2017 / 09:02 uur

Dierenmishandelaars krijgen contactverbod met dieren

Twee dierenmishandelaars uit het Australische South Trayning zijn woensdag voor hun wandaden veroordeeld tot 56.000 euro boete. De zwaarste straf is echter dat ze tien jaar lang niet meer binnen 3 meter van een dier mogen komen: „Als ze naar een park gaan en er is daar een hond, moeten ze het park verlaten. Het is echt een harde straf”, aldus een woordvoerder van de RSPCA.

Ernstige dierenmishandeling

De Australische dierenbescherming deed vorig jaar maart een schokkende ontdekking op de boerderij van Melissa Sykes en Patrick Lawson. Op het erf van de twee werden meerdere karkassen aangetroffen, onder meer van schapen, paarden, kippen en emoes.

Naast alle karkassen werden drie uitgemergelde honden gevonden, waarvan er twee aan een boom waren vastgebonden. Daarnaast hadden tien paarden op het erf geen toegang tot voedsel, al waren ze wel in redelijke gezondheid. Het paar werd verteld dat ze voor voldoende voedsel voor de paarden moesten zorgen en dat ze beter voor de dieren moesten zorgen, maar bij een volgende bezoek bleek de gezondheid van de paarden verder achteruitgegaan.

Dierenartsen stelden vervolgens vast dat twee van de paarden zwanger waren en andere uiteenlopende aandoeningen hadden, zoals overgroeide hoeven en luizenbesmettingen.

Contact met dieren ontzegd

Na een jaar onderzoek is het nu eindelijk tot een veroordeling gekomen. De dierenbescherming besloot zo uitgebreid onderzoek te doen wegens de omvang van de mishandeling. Dierenmishandeling leidt vaak tot een verbod op het houden van dieren, maar deze zaak werd zo ernstig geacht dat het koppel elk contact met dieren is ontzegd.

De dieren die nog leefden zijn ergens anders geplaatst en zijn allemaal volledig hersteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dierenmishandelaars krijgen contactverbod met dieren
Sluiten