Steven Musch
Steven Musch Nieuws 21 mrt 2017

Video: aanslagen Brussel woensdag herdacht

Woensdag worden de aanslagen in Brussel herdacht, die dan precies een jaar geleden plaatsvonden. Zelfmoordterroristen bliezen zich op 22 maart 2016 op bij de luchthaven Zaventem en bij een metrostation in de Europese wijk, waar veel Europese instellingen gevestigd zijn. In totaal kwamen er 35 mensen om het leven, waarvan drie daders, en raakten er honderden mensen gewond.

Op de Brusselse luchthaven wordt woensdag om 07.58 uur, het tijdstip van de aanslag, een minuut stilte gehouden. In het metrostation wordt dat om 09.11 uur gedaan. Ook wordt er in de buurt van metrostation Maalbeek een kunstwerk onthuld voor alle slachtoffers en nabestaanden. Bij de plechtigheid zullen onder anderen koning Filip en koningin Mathilde aanwezig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Video: aanslagen Brussel woensdag herdacht
Sluiten