Metro
Metro Nieuws 28 mrt 2017 / 08:00 uur

Orkaan Debbie aangekomen in Australië

De Australische autoriteiten hebben 30.000 mensen opgeroepen hun huis te verlaten vanwege orkaan Debbie. De kustgebieden in het noorden en oosten van Australië worden geteisterd door harde windvlagen en regen. Het zou om de grootste evacuatie sinds 1974 gaan. Toen verwoestte de orkaan Tracy grote delen van de stad Darwin.

De cycloon Debbie is ingedeeld in de op een na hoogste categorie 4. Meer dan 20.000 mensen zitten zonder stroom. Door de harde windstoten van meer dan 220 kilometer per uur zijn de daken van sommige huizen gewaaid. Toeristen wachten in de hotels tot de storm voorbij is. Ook zijn schuilkelders geopend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Orkaan Debbie aangekomen in Australië
Sluiten