Puck Roest
Puck Roest Nieuws 3 mrt 2017 / 12:00 uur

Meer dan 11.000 aanmeldingen voor diner met koning

Willem-Alexander is populair. Maar liefst 11.493 mensen die, net als hij, jarig zijn op 27 april én dit jaar een kroonjaar vieren, willen op zijn feestje komen. Anderhalve week geleden liet de koning weten 150 van deze mensen uit te willen nodigen. De interesse is dus groot. Er zal dan ook een loting plaatsvinden.

Op vrijdag 28 april, de dag na Koningsdag, dineren de koning en koningin met 150 jarigen in het Koninklijk Paleis op de Dam. Na het diner is het paleis vijftig uur onafgebroken geopend voor publiek. Willem-Alexander viert een dergelijk groot feestje omdat hij dit jaar Abraham ziet. Op Koningsdag zelf brengt hij een bezoek aan Tilburg.

Na het diner, vanaf 22.00 uur, is in het Koninklijk Paleis een bijzondere programmering te zien die te maken heeft met het leven de afgelopen 50 jaar in Nederland. De openstelling van het paleis duurt tot zondagavond 30 april 00.00 uur.

Op 27 april wordt Koning Willem-Alexander 50 jaar! Ben je ook jarig op 27 april en bereik je op die dag ook een ‘kroonjaar’? Dus word je 20 of 35 of misschien wel 55 of 80? Dan kun je je aanmelden en kans maken op een diner met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het feestelijke diner zal plaatsvinden op het Koninklijk Paleis in Amsterdam op 28 april. Uit alle aanmeldingen worden 150 gasten via loting geselecteerd. Dus: Ben of ken je iemand die op 27 april een kroonjaar bereikt? Meld jezelf of die ander dan aan via www.WA50.nl

Gepostet von Het Koninklijk Huis am Montag, 20. Februar 2017

De video waarin de koning de jarigen uitnodigt, is al meer dan 661.000 keer bekeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer dan 11.000 aanmeldingen voor diner met koning
Sluiten