Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 2 mrt 2017 / 11:57 uur

En wéér een pakje voor de buren, weiger je weleens?

Webwinkels zijn natuurlijk ontzettend handig, maar je kan er ook horendol van worden. Vooral als je buren het ook reuzehandig vinden en hierdoor – omdat jij regelmatig thuis werkt – het ene na het andere pakketje van buurtgenoten in jouw gang belandt.

Ik heb de gewoonte om het maar gewoon aan te nemen, hoe groot of zwaar het ook is. Uit een gevoel van fatsoen. Maar het liefst zou ik nee zeggen. Want je weet nooit wanneer de buren het komen ophalen. Ik heb weleens een week tegen een grote doos aangekeken, omdat de ‘ontvangers’ er een weekje tussenuit waren.

Als het eens in de zoveel tijd gebeurt, is het natuurlijk niet erg. Maar als het aantal pakketjes net zo snel vermenigvuldigt als het aantal webwinkels, dan kan het wel vervelende proporties gaan aannemen. Een buurtgenoot van mij was er zo klaar mee dat hij een sticker op de deur heeft geplakt met: ik neem geen pakjes van buren aan. Gaat dat te ver of is het wel slim? Want als een bezorger eenmaal voor je neus staat, is het toch lastig nee zeggen. Of is het normaal om te weigeren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
En wéér een pakje voor de buren, weiger je weleens?
Sluiten