Sander Schomaker
Sander Schomaker Nieuws 14 mrt 2017 / 15:45 uur

De vijf meest bizarre reacties op Turkije-rel

Het lijkt er sterk op dat Turken nog emotioneler reageren op een politieke rel dan bij een Turkse voetbalwedstrijd. Na het uitbreken van de Turkije-rel volgden de afgelopen dagen de bizarre berichten uit Turkije elkaar in hoog tempo op. Wij zochten de vijf vreemdste reacties.

1. Gaziantep

De Turkse stad Gaziantep, die sinds 2006 een stedenband met Nijmegen onderhoudt, heeft de borden waarop die stedenband staat aangekondigd weggehaald. In 2009 was toenmalig burgemeester Thom de Graaf nog in deze Turkse stad vlak bij de Syrische grens om feestelijk de Nijmegen Bulvari (Nijmegen Boulevard) te openen, maar de huidige diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland heeft het enthousiasme over de vriendschap blijkbaar doen bekoelen.

2. Waarheid als een koe

Een woedend gemeenteraadslid in Istanboel in de wijk Besiktas kondigde aan dat hij één van zijn Nederlandse koeien ging slachten als protest tegen ons land. Ondanks dat het beest hem veel melk geeft, zei hij sip.

3. Hollande?

Boze Turken (of waren het trollen?) maakten zich de afgelopen dagen volslagen belachelijk op Twitter door boze berichten naar de Franse president Hollande te sturen. Want was de redenatie: iemand die Hollande heet, moet haast wel de minister-president van Nederland zijn.

4. Winkelier vs Willy

Steeds als je denkt: het kan niet lulliger, bewijst een volgend bericht het tegendeel. Zo daagde ene Mehmet Öztürk uit het zuiden van Turkije niemand minder dan koning Willem-Alexander voor de rechter. Öztürk daagde overigens niet alleen de koning, ook Mark Rutte en Ahmed Aboutaleb moeten zich volgens de woedende winkelier voor de rechter verantwoorden voor het weigeren van de Turkse ministers in ons land.

5. Met de Franse slag/vlag

In het Turkse Samsun kwam in de afgelopen dagen ook een groepje slimmeriken bij elkaar. ‘Laten we een Nederlandse vlag verbranden!’, besloten de boze mannen. Niet alleen duurde het in brand krijgen van de vlag veel te lang om nog stoer te doen, ook gebruikten de mannen de Franse vlag in plaats van de Nederlandse. Kortom, erg doordacht zag het Turkse protest er allemaal niet uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De vijf meest bizarre reacties op Turkije-rel
Sluiten