Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 mrt 2017 / 15:00 uur

Chinese jachtspin per post bezorgd in Hengelo

Post krijgen is vaak leuk, maar in het Gelderse Hengelo zullen ze daar na donderdagavond toch even anders over denken. Toen medewerkers van een winkel daar een pakketje uit China openden, stonden ze ineens oog in oog met een levende Chinese jachtspin.

Geen web

Een jachtspin is een spin die geen web nodig heeft om zijn prooi te vangen. Hij jaagt simpelweg gewoon op zijn avondmaal. In Europa kennen we alleen de groene jachtspin, de rest leeft op andere continenten, voornamelijk die met een warmer klimaat.

De Chinese jachtspin is bovendien familie van de heteropoda maxima, de spinnensoort die mondiaal als de grootste ter wereld wordt gezien. De Chinese jachtspin staat niet bekend als agressief en zijn beet is ook niet direct gevaarlijk voor mensen. Wel kan de beet leiden tot een allergische reactie.

De spin in de Hengelose winkel had een spanwijdte van 15 centimeter en ging gelijk naar een bovenhoek. Uiteindelijk besloten de winkelmedewerkers de politie in te schakelen en met behulp van reptielenzoo Serpo in Delft werd het beestje geïdentificeerd.

Spin Sebastiaan

De spin is overgebracht naar een gespecialiseerde opvang in Winterswijk. Het dier heeft inmiddels een naam gekregen, namelijk spin Sebastiaan. Daarmee is hij vernoemd naar het bekende kindergedichtje van schrijfster Annie MG Schmidt.

Huntsman Spider, stoere naam voor deze snelle langpoot. Menig mens zou gillend de gordijnen in gaan, onze collega's…

Gepostet von Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk am Donnerstag, 2. März 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinese jachtspin per post bezorgd in Hengelo
Sluiten