Metro
Metro Nieuws 22 feb 2017 / 11:25 uur

Weggeschopte spelertjes VV Bladella mogen weer hopen

De vier jeugdspelertjes van voetbalvereniging Bladella mogen weer hopen op speeltijd bij de club, nadat zij eerder werden geroyeerd omdat ze te weinig lootjes hadden verkocht voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij.

Die actie van de club uit het Brabantse Bladel haalde de landelijke media en daarmee werd VV Bladella het mikpunt van spot en zelfs bedreigingen.

Gesprek

De voetbalclub wil de vier geroyeerde jeugdspelers nu snel weer laten voetballen. Jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen laat dat weten in een uitgebreide verklaring. De ouders van de jongens worden uitgenodigd voor een gesprek. „Ik wil tot een compromis komen, zodat de jongens snel weer kunnen voetballen”, aldus Lavrijsen.

Over het royement van de vier voetballertjes was dus veel te doen. De club vraagt 125 euro contributie. Dat is een relatief laag bedrag, maar daarmee komt de begroting niet rond. Ieder lid is daarom verplicht om jaarlijks nog voor 25 euro aan lootjes te verkopen, of dat bedrag zelf op te hoesten. Vier jeugdspelertjes hadden niet genoeg verkocht, maar de ouders weigerden het restant te betalen. Daarop mochten de spelertjes niet meer voetballen.

Een moeder van een 10-jarig spelertje trok vervolgens bij de media aan de bel. Zij vindt dat Bladella blij moet zijn met het geld van ieder lot dat haar zoontje heeft verkocht en verder niets te eisen heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weggeschopte spelertjes VV Bladella mogen weer hopen
Sluiten