IngelisedeVries
IngelisedeVries Nieuws 9 feb 2017 / 17:45 uur

Vermiste Canadees na vijf jaar gevonden in Brazilië

Als je niet beter zou weten, dan lijkt het net een script voor een Hollywoodfilm. Een Canadese man die vijf jaar lang vermist is geweest, werd afgelopen december teruggevonden in de Braziliaanse jungle. Dat is zo’n 10.000 kilometer van huis.

Anton Pilipa verdween in 2012 uit het Canadese Vancouver, maandenlang zocht zijn wanhopige familie naar de voormalige hulpverlener. De zoektocht leverde niets op en zijn familie had Anton eigenlijk al doodverklaard. Dat was voor de familie de makkelijkste manier om met het gemis om te gaan.

Snelweg

Duizenden kilometers verderop speelde zich meer af. Een agente in Brazilië merkte bij een snelweg een man zonder schoenen en paspoort op die er smerig uitzag. In eerste instantie dacht ze dat de man een bedelaar was. Maar met behulp van Twitter en ambassades wist de agente zijn familie op te trommelen, meldt CBC News.
Stefan Pilipa, de broer van Anton, was verbijsterd toen hij hoorde dat zijn broer nog in leven was. „Ik ben zo blij en verrast dat hij nog leeft en zover is gekomen.” De man had psychische problemen voor hij vermist raakte.

Actie

De agente laat weten dat ze meteen wist dat hij niet langs die snelweg hoorde en besloot actie te ondernemen. Nadat de familie Pilipa was gevonden, durfde broer Stefan nog niet al te blij te zijn. Hij vertrok meteen naar Brazilië om herenigd te worden met zijn broer. Ook zette hij meteen alle procedures in werking die ervoor moeten zorgen dat zijn broer een geldig reisdocument heeft, anders komt hij de grens niet over.
Waar Anton in de afgelopen vijf jaar heeft gezeten, weet de familie nog steeds niet precies. De familie hoopt stukje bij beetje te weten te komen wat er allemaal is gebeurd. „Maar ik wil hem ook niet te veel druk opleggen”, zegt broer Stefan. Gelukkig is Anton wel weer veilig thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vermiste Canadees na vijf jaar gevonden in Brazilië
Sluiten