Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 15 feb 2017 / 14:33 uur

Ventje mag niet voetballen door matige lotenverkoop

Kinderen die voor hun voetbalclub loten verkopen; een schattig idee. Maar niet in het Noord-Brabantse Bladel. Daar is het keiharde business.

Een voetballertje van 10 jaar oud van de club Bladella is van de club geschopt. De reden? Zijn opbrengst voor de jaarlijkse lotenverkoop was maar matig, volgens de strenge bestuursleden. Naast het 10-jarige spelertje zijn nog drie jeugdspelers om deze reden geroyeerd.

Al jaren beleid

„Het is al jaren ons beleid”, zegt secretaris Jac van der Aa tegenover Metro. „Wij vragen slechts 125 euro contributie aan onze leden. Maar daardoor komen we structureel geld tekort. In een ledenvergadering hebben we besloten dat onze leden dat geld kunnen verdienen door iets te betekenen voor de club. Ons eerste elftal heeft bijvoorbeeld een bonte avond georganiseerd.”

Voor de jeugd vanaf 10 jaar geldt dat ze loten moeten verkopen. De opbrengst daarvan moet het gat in de begroting van Bladella dichten. Vier jeugdspelers konden helaas niet aan die opdracht voldoen.

Afscheid

Een van die vier, het 10-jarige jochie, speelt al bijna vijf jaar bij de club, maar heeft inmiddels afscheid moeten nemen van zijn vriendjes in zijn elftal. Voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij moest hij voor minimaal 25 euro aan loten verkopen. Maar hoezeer het mannetje ook zijn best deed, hij kwam niet verder dan 10 euro.

Toch ook een mooi bedrag, zou je denken. Maar nee hoor. De bestuursleden denken daar heel anders over. „We kunnen ook de contributie met 25 euro verhogen”, zegt Van der Aa. „Maar wij hebben hiervoor gekozen. Dan is het wat makkelijker om lid te worden. We gaan het ook niet aanpassen. Volgend jaar is er weer een loterij. Het zou een slechte zaak zijn als leden daar onderuit proberen te komen.”

Eerste keer

Volgens de secretaris is het de eerste keer dat de vereniging meemaakt dat leden niet genoeg geld bijeen wisten te krijgen. „En er zijn leden van 70 jaar die als kind ook al loten verkochten.”

De moeder van het jongetje had nog wel de keuze om de resterende 15 euro zelf bij te betalen, maar die weigerde dat. Zij vindt dat de club blij moet zij met iedere euro die haar zoontje bij elkaar heeft gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ventje mag niet voetballen door matige lotenverkoop
Sluiten