Evie Westland
Evie Westland Nieuws 18 feb 2017 / 18:20 uur

Utrecht neemt afscheid van Dick Bruna

Wie is er niet groot geworden met Nijntje? Het simplistische konijntje, krachtig in haar eenvoud, heeft vele generaties geroerd. Donderdagavond overleed haar geestelijk vader, Dick Bruna, op 89-jarige leeftijd. Zijn woonplaats Utrecht nam zaterdag afscheid van de man die Nijntje – en zó veel meer dan dat – schiep.

Domstad

Dick Bruna was een Utrechter in hart en nieren. Hij had de stad omarmd, en de stad heeft op haar beurt Dick Bruna omarmd. Met name Nijntje kon op vele ereplaatsjes rekenen in De Domstad. Nijntje-pleintje, het Nijntje museum, een heus Nijntje-stoplicht en de vele café’s met Nijntjeposters zijn daar het levende voorbeeld van. Niet meer dan logisch dus, dat de stad in stijl afscheid neemt van de kunstenaar die haar creëerde. Op allerlei manieren werd een eerbetoon aan de tekenaar gebracht.

Zo liet beiaardier Malgosia Fiebig vanaf 11.00 ‘s ochtends bekende Nijntje-liedjes horen uit de Domtoren:

Verder legden, gedurende de hele dag, ouders met kinderen bloemen bij verschillende standbeelden van het stripfiguurtje en het Nijntje museum. Ook op sociale media gaven veel mensen een eerbetoon aan Bruna.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Utrecht neemt afscheid van Dick Bruna
Sluiten