Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 3 feb 2017 / 16:28 uur

Twaalf jaar cel voor Hoornse ‘sadist’

Een 39-jarige man uit Hoorn die een vrouw twee maanden gevangen hield en stelselmatig verkrachtte, chanteerde en mishandelde, moet twaalf jaar de gevangenis in. Dat bepaalde de rechtbank in Alkmaar op vrijdag.

De vrouw ontmoette de 39-jarige El N. via de datingsite Badoo en werd al snel gechanteerd. Niet alleen werd de vrouw financieel kaalgeplukt door El N., ook werd ze stelselmatig verkracht en op mensonterende wijze mishandeld.

‘Sadist’

Zo dwong hij haar alcohol en harddrugs te nemen, moest ze seks hebben met anderen en drukte hij sigaretten op haar uit. Als ze niet wilde gehoorzamen, schoot hij met een vuurwapen op haar. De rechtbank gaf aan dat dit ‘extra indringend’ was omdat het met name in haar eigen woning gebeurde.

Eind februari wist de vrouw te ontsnappen, waarna zij zich meldde bij het ziekenhuis. Volgens de rechtbank was zij er zo slecht aan toe dat het een geluk is dat de vrouw niet is overleden. De aanklaagster sprak van „een berekenende en sadistische man, die het leven van zijn slachtoffer compleet verwoestte en haar psychisch kapotmaakte.”

Chantage

Tijdens de seks maakte hij zonder haar medeweten filmopnames en dreigde deze openbaar te maken als ze niet betaalde. „Ze gaf hem 5000 euro in de hoop van hem af te zijn, maar het was het begin van een nachtmerrie die zeven weken zou duren”, aldus de rechtbank. Volgens het OM zou de man een schuld van 100.000 hebben bij motorclub Satudarah. Daarom liet hij mannen betalen om seks met het slachtoffer te hebben en dwong hij haar een lening van duizenden euro’s af te sluiten.

El N. bekende de mishandelingen, maar stelt dat hij door een GHB-verslaving „volledig de weg kwijt was”. Toch heeft de rechtbank hem toerekeningsvatbaar verklaard en bestraft met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 12 jaar. Bovendien moet hij een schadevergoeding van 108.000 euro betalen aan het 37-jarige slachtoffer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twaalf jaar cel voor Hoornse ‘sadist’
Sluiten