Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 feb 2017 / 13:40 uur

‘Trump hoopt dat Clinton alsnog president wordt’

Howard Stern is een van de rijkste Amerikaanse radio- en tv-celebrities en een goede vriend van Donald Trump. In gesprek met CNN doet hij een aantal verrassende uitspraken over de twee weken geleden geïnaugureerde president van de Verenigde Staten. Zo zou zijn verkiezing een grote act zijn en zou hij er binnenkort een punt achter zetten.

Schadelijk

„Persoonlijk had ik het liefste gezien dat hij helemaal niet had meegedaan”, zo begint Stern, die Trump vroeger veelvuldig in zijn radioshow ontving. „Dit is schadelijk voor zijn mentale gesteldheid. Hij wil aardig gevonden worden, geliefd zijn. Hij wil dat mensen hem toejuichen. Ik denk niet dat deze ervaring hem veel goed zal doen.”

Ook gelooft hij niet veel van bepaalde standpunten die Trump inneemt. Zo zou hij dol zijn op Hollywood en gek zijn op de media. „Al deze haat die nu aan zijn adres gericht is, is echt niet goed voor hem. Het is niet voor niets dat elke president in het Witte Huis grijs wordt.”

Pro-Clinton en -abortus

„Voor mij was het dan ook een grote shock toen hij zich kandidaat stelde. En ik was nog verbaasder toen mensen het serieus begonnen te nemen”, vervolgt Stern. „Bovendien was hij altijd fan van Hillary Clinton en pro-abortus.” Hij vermoedt dan ook dat dit niet echte standpunten van Trump zijn. „Ik denk dat het begon als een grappige manier om nog wat meer geld te krijgen voor The Apprentice van NBC (een tv-show waarin de geschikte troonopvolger voor Trump bij zijn grote bedrijven wordt gezocht, red.), maar stiekem denk ik dat hij baalt dat hij gewonnen heeft.”

Volgens Stern is dat ook de reden dat Trump het onderwerp verkiezingsfraude niet helemaal los kan laten. „Hij hoopt ergens zoveel fraude op zijn pad tegen te komen, dat hij zijn taken over kan dragen aan Hillary. Hij wil nog steeds dat zij wint.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Trump hoopt dat Clinton alsnog president wordt’
Sluiten