Noelia Romero Cabrera
Noelia Romero Cabrera Nieuws 8 feb 2017 / 14:50 uur

Stage lopen bij zeehondencentrum: wie wil?

Dat is weer eens wat anders dan elke dag koffie halen voor je stagebegeleider: zeehondencentrum Pieterburen zoekt een stagiair die dagelijks meedraait met de dierenartsen. „Het is niet zomaar een stage”, zegt Sander van Dijk van het zeehondencentrum.

Wat moet je kunnen?

De eisen zijn hoog voor een stageplek bij misschien wel de meest bijzondere opvanglocatie van Nederland. Zo moet je afgestudeerd dierenarts zijn, moet je vloeiend Engels kunnen en natuurlijk affiniteit hebben met het werk van het zeehondencentrum. Daartegenover staat dat het zeehondencentrum zorgt voor kost en inwoning: het kost je dus niets. „Onze stagiairs moeten een bepaalde kennis hebben en bevoegd zijn om beslissingen te nemen”, zegt Sander. „Bijvoorbeeld over het toedienen van medicatie, het behandelen van wonden en als het lijden zo groot is: over het uit zijn lijden verlossen van een dier.” Het belangrijkste is toch wel de motivatie, zegt Sander: „Het is een behoorlijke investering in tijd en je zit in de outback van Nederland. Je moet ons ervan overtuigen dat je motivatie groot genoeg is en dat je niet na twee maanden al doei zegt.”

Hoe groot is de concurrentie?

VETERINARY DEPARTMENT INTERNSHIP – SEALCENTRE PIETERBUREN The Sealcentre Pieterburen, The Netherlands, has an exciting…

Gepostet von Zeehondencentrum Pieterburen am Dienstag, 31. Januar 2017

De vacature is eind januari bekendgemaakt en loopt nog tot 28 februari. Op Facebook is de oproep in ieder geval bijna dertig keer gedeeld onder de liefhebbers. „We krijgen aanmeldingen genoeg”, zegt Sander. „Zelfs van voorbij de oceaan, maar helaas moeten we ons nu nog beperken tot mensen uit Europa.”

Stel, ik solliciteer, wat dan?

Hoewel een bijzondere stage, is de sollicitatie net zo eenvoudig – of moeilijk – als bij andere stageplekken. „De dierenartsen kijken welke mensen de beste kandidaten zijn”, zegt Sander. „Het is altijd goed kijken naar het cv, de brief en daarna de gesprekken. We willen natuurlijk wel weten hoe iemand echt is.”

Waarom wil Pieterburen stagiairs?

De stage is onbetaald. Bij het zeehondencentrum werken al heel veel vrijwilligers, naast een aantal mensen in dienst. „We zochten naar een manier om onze mensen te trainen en op te leiden. Tot nu toe bestond er niet zoiets als een opleiding tot zeehondendierenarts”, vertelt Sander. „Toen hebben we besloten de stagiairs een jaar lang hier te houden. Dat is een uitgebreidere vorm dan normaal die goed werkt.” Het zeehondencentrum heeft inmiddels vier stagiairs opgeleid en wil de mogelijkheden om stage te lopen en zo mensen op te leiden uitbreiden. „We willen het aantal studenten hier vergroten. Het is belangrijk om onze kennis te delen, maar we willen ons ook graag laten inspireren.”

Hoe kan ik solliciteren?

Zie jij het wel zitten om de mensen van het zeehondencentrum te inspireren met jouw kunnen? Solliciteren kan via [email protected] met als onderwerp ‘veterinary intern 2017’. Daar hoort een cv bij, een sollicitatiebrief en twee aanbevelingsbrieven. Deze moeten allen in het Engels zijn en vóór 28 februari zijn ingeleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stage lopen bij zeehondencentrum: wie wil?
Sluiten