Evie Westland
Evie Westland Nieuws 7 feb 2017 / 20:50 uur

Rijbewijs halen? Dan moet je wel even geduld hebben

Wie zijn rij-examen wil doen, moet er in Nederland op tijd bij zijn. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) streeft ernaar om binnen zeven weken na reserveren een praktijkexamen af te kunnen nemen.

Toch lukt dat niet altijd. In Utrecht wachten kandidaten het langst, schrijft de regionale nieuwssite DUIC. „In Utrecht duurt het gemiddeld 8,3 weken om je eerste praktijkexamen voor de auto te reserveren bij het CBR. Daarmee heeft Utrecht de langste reserveringstermijn van heel Nederland.”

De reserveringstermijnen bij het CBR veranderen continu. „Het ene moment kan de termijn op vijf weken liggen en het andere moment op vier of zes weken. Het is afhankelijk van de vraag", schrijft het CBR op de site.

Afgelopen jaar liepen de wachttijden soms hoog op. Het was dan ook een druk jaar voor het CBR, met anderhalf miljoen theorie- en praktijkexamens en toetsen. „Door de aantrekkende economie meldden zich bij alle categorieën meer examenkandidaten dan het jaar ervoor. We verwachten dat de groeiende vraag naar examens in 2017 doorzet, ook omdat het aantal 17 en 18-jarigen nog groeit. De druk op de reserveringstermijnen zal daardoor bij praktijkexamens aanhouden tot in het tweede kwartaal", aldus het CBR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rijbewijs halen? Dan moet je wel even geduld hebben
Sluiten